Лидерът в руската Премиер лига Зенит записа пети пореден мач без победа. Тимът от Санкт Петербург изненадващо отстъпи с 0:2 в домакинския си мач срещу Ростов от 17 кръг.
 
Гостите откриха в 18-ата минута, когато Артьом Дзюба намери Виталий Дяков на няколко метра пред вратата. В 39-ата минута Тимофей Калачев вкара втория гол за гостите, след като на далечната греда засече ниско центриране на Дмитрий Полоз отляво.
 
Роман Широков пропусна чисто положение за Зенит, а Александър Кержаков нямаше късмет, тъй като при негов удар топката се отби в гредата.
 
Това беше първа домакинска загуба за Зенит в първенството от 14 септември 2012 г. Тогава тимът от Санкт Петербург отстъпи с 0:2 на Терек. След това последва Зенит изигра 17 мача на „Петровски“, в които записа 12 победи и 7 равенства.
 
Тимът от Санкт Петербург остава лидер в класирането с 36 точки, но има само три точки аванс пред Локомотив (Москва) и Спартак (Москва). С този успех Ростов се изравни с Кубан. Двата тима имат по 23 точки, но тимът от Краснодар е 8-и, а Ростов – 9-и.
 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 17 КРЪГ
От 22 ноември (петък)
Зенит – Ростов 0:2
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 23 ноември (събота): Том – Рубин, Амкар – Кубан, ЦСКА (Москва) – Спартак (Москва)
На 24 ноември (неделя): Локомотив (Москва) – Динамо (Москва), Урал – Криля советов, Анжи – Волга
На 25 ноември (понеделник): Краснодар – Терек
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 36, 2.Локомотив (Москва) 33, 3.Спартак (Москва) 33, 4.ЦСКА (Москва) 30, 5.Динамо (Москва) 29 и др.