Третодивизионният Олимпик де Шатива не се предаде срещу Реал (Мадрид) и двата тима завършиха 0:0 в първия си мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на Испания. Преди първия съдийски сигнал имаше едноминутно мълчание в памет на починалия Нелсън Мандела.

Треньорът на „кралския клуб” Карло Анчелоти направи един куп промени заради отсъствието на звездите Кристиано Роналдо, който бе наказан заради натрупани картони и Гарет Бейл, боледуващ от грип. Титуляри за „кралския клуб” на „Естадио Ла Мурта“ бяха Алваро Мората и Хесе Родригес, а в центъра на отбраната на Серхио Рамос партнираше 23-годишния Хосе Игнасио Фернандес-Начо. Каземиро и Ияраменди бяха двойката опорни халфове, Дани Карвахал започна като десен защитник, а Алваро Арбелоа игра отляво на отбраната.

Първото полувреме не предложи кой знае колко изгодни положения за гол. Най-изгодните от тях за Реал (Мадрид) пропуснаха Каземиро и Анхел ди Мария. За домакините най-чистото положение се откри пред Кике Алкасар, чийто удар бе отразен от Икер Касияс.

След почивката Анчелоти пусна в игра Марсело и Бензема на местата на Арбелоа и Ди Мария, но и този ход на италианския специалист не помогна за постигана на така желания от него резултат. Иско, Хесе и Бензема пропуснаха изгодни възможности за „белия балет”, докато за домакините Денис бе най-близо до гола, но Касияс спаси и неговия удар с глава.

Реваншът на „Сантяго Бернабеу” е на 18 декември (сряда) от 22:30 часа българско време.

ИСПАНИЯ, КРАЛСКА КУПА
1/16-ФИНАЛИ, ПЪРВИ МАЧОВЕ
От 6 декември
Леида – Бетис 1:2
Виляреал – Елче 2:2
Алгесирас – Реал Сосиедад 1:1
Расинг (Сантандер) – Севиля 0:1
Валядолид - Райо Валекано 0:0
Картахена - Барселона 1:4
 
От 7 декември:
Сант Андреу – Атлетико (Мадрид) 0:4
Жирона – Хетафе 1:1
Селта – Атлетик (Билбао) 1:0
Рекреативо – Леванте 1:0
Олимпик де Шатива – Реал (Мадрид) 0:0

ПРЕДСТОЯЩИ
На 8 декември: Алкоркон – Гранада, Лас Палмас – Алмерия, Химнастик – Валенсия, Хаен – Еспаньол, Малага - Осасуна

Заб.: Реваншите ще се играят на 17, 18 и 19 декември.