Реал (Мадрид) се класира за полуфиналите на Кралската купа в Испания. В мач-реванш от четвъртфиналите на турнира Белия балет победи Еспаньол с 1:0 на “Сантяго Бернабеу”. Първата среща в столицата на Каталуния завърши със същия резултат. Герой тогава беше Карим Бензема, а тази вечер овациите обра Хесе Родригес.

20-годишният нападател от школата на клуба заби трети гол от началото на сезона с бялата фланелка. Хесе се разписа още в 7-ата минута след асистенция на Шаби Алонсо. Носителят на “Златната топка” за 2013 г. Кристиано Роналдо този път не се отчете с някакви фамозни отигравания. Португалската звезда беше изнервен от твърдата игра на гостите и в 62-ата минута получи жълт картон. Еспаньол завърши срещата с 10 души, след като в 76-ата минута от игра беше отстранен Виктор Санчес.

Еспаньол е без победа над съперника от 14 официални мача насам (0-3-11). Белия балет пък няма поражение в 20 поредни срещи (17-3-0).

Вечерта беше специална за Икер Касияс. Стражът на Реал подобри своя рекорд по “сухи” мрежи. Сан Икер вече има 682 минути без допуснат гол. Предишното му най-добро постижение беше от 580 минути и бе подобрено отново на среща с Еспаньол за Купата, но в Барселона преди седмица. По този начин Икер подобри рекорда на легендата Пако Буйо от 658 минути. Той беше постигнато през сезон 1994/1995.

Последният път, когато Касияс бе преодолян, бе в края на ноември в мача от Шампионската лига с Галатасарай, когато се разписа Юмит Булют. След това последваха 7 поредни срещи без гол за Икер, който за този период трябваше да прави общо 12 спасявания.




Купа на краля, четвъртфинали, реванши

От вторник, 28 януари:
Реал (Мадрид) - Еспаньол 1:0 (1:0)

В сряда 29 януари:

Атлетик (Билбао) - Атлетико (Мадрид) (0:1)
Барселона - Леванте (4:1)

В четвъртък, 30 януари:
Сантандер - Реал Сосиедад (1:3)

Заб.: В скоби са резултатите от първите мачове.