Шампионът при мъжете от миналата година Рафаел Надал напусна турнира в Индиън Уелс още в третия кръг. Лидерът в световната ранглиста падна от Александър Долгополов (Украйна) с 3:6, 6:3, 6:7(5).

Двубоят започна с четири гейма, завършили в полза на посрещащите, а Рафа на два пъти повеждаше с пробив, но Долгополов не само, че моментално ги връщаше, а при 4:3 отново спечели подаването му и се озова в ситуация, в която сервираше за сета. Надал имаше няколко шанса да върне пробива, но украинецът заложи на риска, предприе серия от атаки и в крайна сметка се поздрави с успеха в първия сет, пише tenniskafe.com.

Във втория сет Надал изравни и играта, а след това и резултата, след като спечели с 6:3. Стигна се до третия сет при резултат 3:2 гейма за Долгополов, когато той избухна - последва серия от гръмотевични уинъри, атаки от различни позиции на корта и почти никакви грешки в играта му. Това доведе до пробив, а малко по-късно, при 5:3, сервираше за победата. Точно в този момент Александър Долгополов изигра ужасяващ гейм, в който не спечели точка, допусна серия от груби непредизвикани грешки и всичко свърши с двойна грешка на брейкбол. Все пак украинецът успя да се съвземе от нокдауна и да стигне до тайбрек в третия сет. В него Долгополов на два пъти изоставаше с минипробив, но моментално го връщаше, а при 5-5 отлична негова защита доведе до грешка на Надал и мачболът бе факт.

И тогава драмата достигна връхната си точка - Долгополов направи ас, или поне така отсъди съдията, но Рафа оспорва, а "Ястребовото око" показа, че топката е буквално части от милиметъра в аут. Последва втори сервис, но украинецът заложи на атаката и след уинър от форхенд бе сложена точка на спора - Долгополов детронира Надал след 2 часа и 19 минути.

1_1.jpg