Барселона потвърди трансфера на Ален Халилович от Динамо (Загреб). 17-годишният атакуващ халф бе спряган за редица европейски грандове. От Барса обаче бяха по-категорични, като няколко пъти представители на клуба посетиха Загреб.

Договорът на младока е за пет сезона. Динамо пък ще получи 2,2 милиона евро. Освен това Халилович може да напълни с още касата на родния си клуб при определени постижения в бъдеще.

"Трудно се намират думи, с които да опиша чувствата си. Винаги ще бъде благодарен на Динамо. Този клуб остава завинаги в сърцето ми. Той ми позволи да мечатя. Благодарен съм и на всички треньори в школата, на всички фенове", коментира тинейджърът.

"Барселона е нещо специално. Това е клубът, който обичам от момче. За мен е чест да получа възможността да играя за него. Но сега първо трябва да спечеля дубъл с Динамо. Едва след това ще се концентрирам в следващия етап от моя живот", добави 17-годишният играч.

Феновете на Динамо пък наричат Халикович Меси на Балканите. Той е считан за най-големия талант на Хърватия в момента, след като дебютира през 2012-а на само 16 години. И от тогава не спира да впечатлява.

Показателно за това е, че интерес към него имаха още Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид), Тотнъм и Манчестър Сити. Но ако трябва да бъдем обективни, от изброените клубове Барса най-добре знае как да изграден един състезател.