След тежък и оспорван финален мач срещу "Ракетата" Рони О'Съливан, Марк Селби завоюва световната титла по снукър.

Веселякa от Лестър отнесе легендата с резултат 18:14 във финалния двубой. Последната трета сесия от мача за световната титла стартира с резултат от предишната част 11-12 в полза на Марк Селби.

Фаворитът О'Съливан се бореше за трета последователна световна титла и шеста за кариерата си, докато Селби досега така и не бе достигал до големия успех. С играта си на това първенство той обаче ясно заяви претенциите си, побеждавайки друг сериозен съперник - Нийл Робъртсън в полуфиналния двубой.

За разлика от Рони О'Съливан, който изигра един лек полуфинал срещу Бари Хоукинс, който се предаде твърде бързо (мачът завърши с една сесия по-малко при резултат 17:7 за Рони) Селби и Нийл Робъртсън не спестиха на зрителите нищо. Великолепноят спектакъл на изискан и стилен снукър обаче изцеди силите и на двамата.

Почти без пауза след полуфинала му с Робъртсън, който завърши 17:15 в полза на Селби, сега той показа истински героизъм и заслужено си завоюва най-престижната награда в този изключително прецизен спорт.