Мария Шарапова спечели Мастърса в Мадрид, след като на финала се наложи над Симона Халеп с 1:6, 6:2, 6:3. По този начин рускинята триумфира с една от малкото големи титли, които до този момент липсваха във витрината й.

Половинката на Григор Димитров затвърди мнението, че се чувства отлично на клея и успя да постигне впечатляващ обрат, за да стигне до успеха над талантливата румънка.

Първият сет бе трагичен за Маша, която играеше много слабо, почти не уцелваше корта и заслужено загуби с 1:6 след само половин час игра. Още в началото на втория сет обаче ситуацията на корта бе коренно променена. Шарапова намери своята игра, почна да обстрелва съперничката си с мощни уинъри и резултатът бе налице – 6:2 и изравняване на резултата в сетовете.

В решителната трета част рускинята поведе с 4:1 след два пробива. Халеп върна един от тях, но при 5:3 Маша не трепна и взе гейма на свой сервис, с което спечели и мача. Това бе трети двубой между двете и трета победа за рускинята.

По този начин Шарапова си осигури близо 700 000 евро от наградния фонд и 1000 точки, с които ще се изкачи до осмото място в световната ранглиста.