ЦСКА (Москва) стана шампион за 12-и път в историята си. В мач от последния 30-и кръг на руската Премиер лига “армейците“ се наложиха с 1:0 над Локомотив (Москва) в мач, който беше директен сблъсък между два от претендентите за шампионския трофей. Преди срещата “червено-сините“ водеха с една точка пред Зенит и с две пред “железничарите“.
 
Единственото попадение в мача реализира Зоран Тошич в самото начало на второто полувреме, когато се възползва от грешка на Ведран Чорлука. Българският национал Георги Миланов не игра във важния двубой заради наказание. Той обаче стана първият български футболист, спечелил шампионската титла на Русия. Миланов стори това още в първия си сезон след трансфера от Литекс.
 
Зенит беше задължен да спечели последния си мач от сезона, за да запази шансове за титлата, и го стори доста убедително. Тимът на Андре-Вияш Боаш се наложи с 4:1 като гост на Кубан (Краснодар), но това не се оказа достатъчно, тъй като и ЦСКА (Москва) записа победа. Витсел, Рондон, Шатов и Хълк бяха точни за отбора от Санкт Петербург, докато Мелгарехо се разписа за домакините. Ивелин Попов игра цял мач за Кубан, а Станислав Манолев се появи в игра в 55-ата минута на мястото на Мохамен Рабиу, когато Зенит вече водеше с 3:0.
 
След като спечели последните си 10 мача в първенството, ЦСКА (Москва) стана шампион с 64 точки. Втори финишира Зенит с 63. “Армейците“ ще играят директно в групите на Шампионската лига, докато тимът от Санкт Петербург ще премине през квалификациите в турнира. Локомотив (Москва) зае третото място в крайното класиране с 59 точки и ще играе в Лига Европа. Кубан финишира на осмо място с 38 точки.

РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 30 КРЪГ
На 15 май (четвъртък)
Амкар – Краснодар 2:2
Анжи – Криля советов 0:1
Спартак (Москва) – Динамо (Москва) 3:2
Кубан – Зенит 1:4
Рубин – Терек 1:1
ЦСКА (Москва) – Локомотив (Москва) 1:0
Том – Ростов 3:2
Волга – Урал 1:2
 
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ: 1.ЦСКА (МОСКВА) 64, 2.Зенит 63, 3.Локомотив (Москва) 59, 4.Динамо (Москва) 52, 5.Краснодар 50 и др.
 
ЦСКА (Москва) – шампион, класира се за групите на Шампионската лига
Зенит – ще играе квалификации в Шампионската лига
Локомотив (Москва), Динамо (Москва) и Краснодар – ще играят квалификации в Лига Европа
Ростов – носител на Купата на Русия, ще играе квалификации за Лига Европа
Том и Криля советов – ще играят плейофи за оставане в Премиер лигата
Волга и Анжи - изпадат