Бразилия не впечатли феновете и специалистите в последната си проверка преди началото на домашното Световно първенство. "Кариоките" приеха Сърбия на "Морумби" в Сао Пауло и спечелиха с 1:0, но играта им не показа, че трябва да имат големи надежди за световна титла. Единственото попадение бе дело на Фред през второто полувреме.

Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари заложи на най-доброто, с което разполага, като вероятно същия състав ще излезе и в първата среща от Мондиала, която е срещу Хърватия в четвъртък. Срещу себе си звездите на Бразилия имаха надъхани и играещи много грамотно сърби, които се бранеха добре и организираха опасни контраатаки. Футболистите на Любинко Друлович пък излязоха с фланелки, на които пишеше "Serbia needs help" (Сърбия се нуждае от помощ) заради наводненията в страната.

През първата част и двата тима нямаха много възможности за гол, като нямаше точен удар в нито една от двете врати за всичките 45 минути. Неймар се опита да поведе своите, но заложи прекалено много на индивидуалността и от това пострада играта на тима.

Играчите на Сколари излязоха много по-мобилизирани през втората част и логично стигнаха до гол. В 58-ата минута Фред се озова в прегръдките на своите съотборници, след като се възползва от грешка на защитата и подаване на Тиаго Силва.

Неймар и компания продължиха да действат по-активно и не даваха шансове на своя съперник на атакува. В първата половина на това второ полувреме Сърбия така и не стигна до удар към вратата на Жилио Сезар.

В 71-ата минута Сърбия получи най-добрата възможност за гол, но ударът с глава на Йоич срещна страничната греда.

Минути по-късно пък гол на Хълк бе неправилно отменен. Нападателят бе изведен отлично зад защитата на Сърбия, но страничния съдия странно вдигна флага и отсъди засада.

Сърбия имаше шанс при един корнер в края на мача да изравни, но ударът с глава на Мърджа мина над вратата.

Двата тима създадоха още няколко положения, но нов гол не падна и Бразилия спечели с 1:0