Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 5:7, 3:6 от Жулиен Бенето (Франция) в мач от втория кръг на турнира в Шанхай. Срещата продължи един час и 22 минути, а хасковлията имаше проблеми със сервиса си, което позволи на френския тенисист да направи четири пробива в мача, а това му беше достатъчно за победата. В следващия кръг Бенето ще играе срещу победителя от мача между Кей Нишикори и Джак Сок. 

ПЪРВИ СЕТ
Още първият гейм показа, че Григор Димитров ще има проблеми в мача. Българинът трябваше да спасява брейкпоинт и го направи. След това Гришо проби за 3:1, но Бенето върна пробива и го затвърди при свой сервис, изравнявайки резултата. Последва размяна на спечелени геймове при собствено подаване, но Димитров имаше проблеми със сервиса си. Това продължи до 5:5, когато Бенето направи нов пробив, а след това спечели подаването си на нула, с което взе и първия сет в мач.
 
ВТОРИ СЕТ
Втората част започна с пробив в подаването на Григор Димитров, а след това Жулиен Бенето спечели собствения си сервис гейм и взе добър аванс в сета. След това двамата взимаха геймовете при свое подаване. При 3:5 Гришо спаси един мачбол, но при втория си шанс за пробив французинът успя, с което спечели не само гейм, но и сета и мача.