Поредният голям скандал се е развихрил в Борисовата градина. Всички играчи барабар с треньорите са отсекли пред шефовете на клуба, че си тръгват на секундата, научи БЛИЦ. Причината е ясна до втръсване – прословутите финикийски знаци.
 
Колегите от „Меридиан Мач” пишат в днешния си брой, че Тончи Кукоч единствен е получил пари, а останалите са останали с пръст в уста. Разбирайки, че на един се плаща, а всички други са пренебрегнати, играчите скочили и извикали на спешна среща изпълнителния директор Александър Тодоров.
 
„Бяха големи разправии. Обявихме на Тодоров, че ако не се сложи край на тази ужасяващи практика на едни да има, а на други – да няма, директно изчезваме. Някои даже го бяха сторили, но Стойчо Младенов успя да ги укроти. Един от тях е Неманя Милисавлевич. Сърбинът е сред най-ощетените – когато ни дадоха последните заплати той пак беше „забравен”. Неманя си събра багажа и тръгна да си ходи. Направо беше бесен. Но старшията погаси огъня. Стойчо и помощниците му ни подкрепят. Те също са готови да си тръгнат заедно с нас. Търпението ни се изчерпа”, заявиха пред БЛИЦ играчи на ЦСКА.
 
Тончи Кукоч гледал като в небрано лозе, когато останалите подскочили като ужилени. Никой обаче не обвинил хърватина, а босовете. Капитанът Валентин Илиев започнал да звъни на Александър Томов, но шефът не си вдигал телефона. Тогава защитникът се обадил на другия Александър – Тодоров, който, иска, не иска, на секундата се появил пред отбора и започвал да успокоява топката. Играчите така били надвиснали над него, че изпълнителният директор се сепнал.
 
Самият Кукоч се оправдал, че трябвало спешно да изплати вноска по апартамента си в Хърватия. В противен случай щял да загуби жилището си. Поради тази причина Тончи се примолил на шефовете си да му помогнат. Те обаче му дали парите на ръка. Кукоч ги взел от счетоводството на „Армията”, но на излизане бил забелязан от съотборниците си. Когато го попитали какво става, левият защитник изплюл камъчето и така пожарът избухнал.

Упорито се говори, че Вальо Илиев, който се възстановява от тежка контузия и операция в глезена, вече е решил на всяка цена да напусне през януари. Ветеранът твърдял, че никой не може да го спре, защото не виждал светлина в тунела.

Най-притеснен от цялата ситуация бил Стойчо Младенов. Той и щабът му се притеснявали, че цялата тази финансова ужасия ще рефлектира негативно върху тима и първото място може да бъде изпуснато.

"Не коментирам нищо.Това са вътрешни неща", бяха единствените думи на Стойчо Младенов пред БЛИЦ.