Българският защитник Костадин Гаджалов подписа с шотландския ФК Дънди, научи БЛИЦ. Очаква се до края на деня трансферът на 25-годишния бранител да бъде оповестен и на официалната страница на клуба.

За последно юношата на "Ботев" (Пд) игра под ръководството на Светослав Тодоров в Добруджа. Проблеми с ръководството обаче разбиха тима и от 1 януари той официално стана свободен агент.

Бранителят бе част от националния отбор на България до 19 години, който игра на Европейското първенство в Чехия през 2008-а. Той е и бивш младежки национал.

В кариерата си досега пловдивчанинът е играл два пъти за родния "Ботев" и по веднъж е носил екипите на Локо (Пд), Бдин (Видин) и Етър.

Мениджър във ФК Дънди ще му бъде Пол Хартли. Шотландската легенда води отбора от 5 февруари 2014-а. На първия ден от новата 2015 година пък тимът падна с 2:6 като гост на Дънди Юнайтед. Утре пък новият тим на нашия защитник приема Рос Каунти.

Костадин Гаджалов ще бъде вторият българин във Висшата лига на Шотландия. В момента там играе националът Александър Тонев, който защитава цветовете на Селтик. Крилото обаче изтърпява наказание по недоказано обвинение за расизъм.