Манчестър Юнайтед официално обяви трансфера на бившия вратар на Барселона Виктор Валдес. Договорът на 32-годишния страж е за година и половина с опция за удължаване с още един сезон. Валдес не е играл от март миналата година, когато скъса кръстни връзки на коляното. След това през лятото той напусна каталунците.

„За мен е чест да подпиша договор с Манчестър Юнайтед. Бих искал да благодаря на Луис ван Гаал, защото той ми позволи да проведа възстановяването си и да тренирам в комплекса „Аоn”. От кратки си престои тук до момента мога да кажа, че това е един наистина специален клуб”, сподели Валдес пред клубната телевизия.

„Работил съм преди с Ван Гаал в Барселона. Сега ще работим отново заедно в Манчестър Юнайтед, което е сбъдната мечта за мен”, допълни испанския страж, който позира с екипа на „червените дяволи”.

Роденият на 14 януари 1982 година вратар е юноша на Барселона. В юношеските си години изкарва три години в Тенерифе, но през 1995 година отново се връща в Ла Масия. От 2000 година до пролетта на 2014-та игра само за каталунците. Валдес има 535 мача за първия тим на Барселона, с които спечели 20 трофея, включително три пъти Шампионската лига.