Милан очаквано уволни официално старши треньора Филипо Индзаги и се очаква скоро да представи Синиша Михайлович за нов наставник.

"Ръководството съобщи на Индзаги с голямо разочарование, че ще има смяна на треньорския пост през новия сезон”, съобщиха „росонерите” чрез официалната си страница в интернет.

Индзаги си тръгва от Милан след 14 години престой. През първите 11 години той бе централен нападател в състава, записвайки 300 срещи и 126 гола и печелейки 10 трофея - Шампионската лига на два пъти, Суперкупата на Европа на два пъти, две шампионски титли в Италия, две Суперкупи на Италия, Купата на Италия и една световна клубна титла. След това две години бе треньор на дублиращия тим, а миналото лято смени Кларънс Зеедорф начело на първия отбор, който обаче записа разочароващ сезон и за втора поредна година не се класира за евротурнирите.

Филипо Индзаги бе начело на „росонерите” в 40 мача във всички турнири, регистрирайки 14 победи, 13 равенства и 13 загуби. Отборът приключи на десета позиция в Серия „А” с 52 точки.