Шампионът Зенит спря победната серия на ЦСКА (Москва) от началото на сезона. В мач от осмия кръг на руската Премиер лига „армейците“ изтърваха успеха в домакинския си мач срещу тима от Санкт Петербург. Двубоят на „Арена Химки“ завърши 2:2, като Игор Смолников изравни за гостите две минути преди края.
 
Българският национал Георги Миланов отново започна двубоя като резерва, но в 80-ата минута се появи на мястото на Сейду Думбия. Още в деветата минута домакините поведоха в резултата след грешка на Зенит. Николас Ломбертс опита с гърди да омекоти към вратаря Лодигин центриране в наказателното поле, но в същото време стражът беше тръгнал да излиза и топката се озова във вратата.
 
В 22-ата минута ЦСКА (Москва) удвои. Дзагоев подаде на Шченников, който отдясно с едно докосване прати топката в центъра на наказателното поле и Думбия се разписа. В 39-ата минута Зенит върна едно попадение. Хълк беше точен от дузпа, отсъдена за фаул на Тошич срещу бразилеца.
 
Домакините получиха отлична възможност да възстановят аванса си от два гола в 70-ата минута. Есекил Гарай фаулира Думбия в наказателното поле, но Юри Лодигин спаси удара на Алан Дзагоев от бялата точка. Две минути преди края Смолников изравни резултата, след като се оказа сам срещу Игор Акинфеев след пас на резервата Файзулин.
 
Въпреки че за първи път от началото на сезона загуби точки, ЦСКА (Москва) е лидер в класирането с 22 точки, пет повече от Локомотив (Москва). „Железничарите“ могат да намалят изоставането си на само на две точки, ако по-късно днес победят Рубин като гост. Зенит е трети с 16 точки.

РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 8 КРЪГ
12 септември
ЦСКА (Москва) – Зенит 2:2
16:30 часа, Амкар – Кубан
19:00 часа, Рубин – Локомотив (Москва)
13 септември
13:30 часа, Спартак (Москва) – Ростов
16:30 часа, Краснодар - Динамо (Москва)
19:00 часа, Анжи – Терек
14 септември
16:00 часа, Уфа – Урал
18:30 часа, Криля Советов - Мордовия

КЛАСИРАНЕ НА РУСКАТА ПРЕМИЕР ЛИГА - ТУК