Сръбският шампион Цървена звезда победи Байерн с 85:76 (31:20, 13:20, 12:25, 29:11) и спечели квота за Топ 16 на Евролигата. Успехът позволи на Звезда да заеме трето място в Група „А“, докато баварците останаха пети и отпадат от турнира.

Цървена звезда, подкрепян от 7 хиляди привърженици в Белград, преодоля дефицит от девет точки през второто полувреме благодарение на отличната игра на 20-годишния Марко Гудурич. Той отбеляза девет от общо 16-те си точки в последната четвъртина и беше в основата на пълния обрат за домакините. Нещо подобно рано в мача направиха и гостите от Мюнхен, които отстъпиха с 20:31 в първата четвъртина.

"Не съм си представял и в най-смелите ми мечти, че ще бъда днес на терена и ще бъда в основата на обрат в толкова голям мач, какъвто е този. Играхме по-добре, но дълго време просто не успявахме да се откъснем от Байерн. Надявам се този обрат да бъде повратна точка за нас и да донесе голямо щастие на феновете ни", каза след мача Гудурич, който играе първи сезон като професионалист.