"По-късно днес ще съобщим имената на клубовете, които са получили лиценз за "А" група и които ще могат да участват в новия формат. По този начин отборите с лицензи ще станат девет. Знаете, че четирите клуба, които вчера получиха лиценз за участие в европейските клубни турнири, автоматично получават такъв и за елита. Остава да запълним бройката спрямо формата, който предстои да изберем - 12 или 14 отбора. По-вероятно е да бъде избран вторият вариант, около който се обединиха голяма част от тимовете при последната ни среща", заяви заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

"Ще изчакаме още няколко дни, докато приключи развитието около ситуацията с ЦСКА. На практиката това е единствената неяснота. Запазваме плана, който имахме още в началото - да съберем на 7 юни представителите на клубовете и те сами да гласуват какъв да бъде форматът на шампионата от новия сезон.

Нито официално, нито неофициално имаме писмо от УЕФА по казуса "Литекс". Ние самите не сме питали никого от евроцентралата, тъй като на практика при нас няма внесено нищо документално. На база хипотеза няма как да се обръщаме към хората от УЕФА. Ще изчакаме официалната документация и ще я представим пред компетентните органи.

Колкото до ЦСКА, не мога да коментирам дали са изтеглили молбата си за участие в новия формат на "А" група. Последното, което знам и имам като информация, е, че ЦСКА подаде такава молба, както и заявка за получаване на професионален лиценз като шампион във "В" група. Няма как да се отложи стартът на новото първенство заради ЦСКА, тъй като самият той не е фиксиран. Както знаете, самите клубове ще решат. Те гласуваха във въпросниците, които им изпратихме, и се спряха на две конкретни дати - 23 и 30 юли. До дни ще определим точната дата", завърши Колев.