Лион, Атлетико (Мадрид), ФК Брюж и Макаби (Хайфа) се класираха в групите на Шампионската лига. Левски направи неуспешен опит също да се озове сред най-добрите на Стария континент, губейки с 0:2 от Дебрецен на реванша в Унгария. "Сините" отпаднаха от най-комерсиалната клубна надпревара на Стария континент с общ резултат 1:4, а Дебрецен стана вторият унгарски тим, който се класира в групите на Шампионската лига, след като преди 14 години там бе и Ференцварош.

В Белгия Андерлехт претърпя нова загуба от Лион - 1:3. Лисандро Лопес се развихри за гостите, реализирайки хеттрик. С общ резултат 8:2 Лион елиминира белгийците и отново ще играе в групите на Лигата.

Атлетико (Мадрид) записа домакински успех с 2:0 над Панатинайкос, като точни за испанския тим бяха Винтра (автогол) и Серхио Агуеро.

В Израел Макаби (Хайфа) отвя с 3:0 Ред Бул Залцбург и с общ резултат 5:1 се озова в групите.

ФК Цюрих също си осигури класиране в груповата фаза на Шампионската лига, след като се наложи с 2:1 над Вентспилс в реванша от плейофната фаза. Първата среща бе завършила с успех с 3:0 на швейцарците с общ резултат 5:1 те очакват жребия за следващия етап на турнира. /БЛИЦ