Шампионът на Серия "А" Интер унижи Милан в градското дерби след победа с 4:0, а "росонерите" играха повече от едно полувреме с 10 души.

Интер не блестеше с идеи в играта си преди седмица при домакинското 1:1 с Бари, но в този мач показа креативен футбол, а и се възползва успешно от изгонването на Дженаро Гатузо.

Тиаго Мота хладнокръвно откри резултата в 29-ата минута, след като проведе чудесна атака с помощта на другите нови попълнения в тима Самуел Ето`о и Диего Милито.

Бившият съотборник на Мота в Дженоа, Милито удвои аванса на "нерадзурите" с попадение от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Гатузо срещу Ето`о, а от скамейката на Интер протестираха срещу присъдения на италианския национал само жълт картон.

Малко след това Гатузо поиска да бъде сменен заради контузия, но резервата Кларънс Зеедорф още не бе готов да се появи на терена. Това означаваше, че Рино остана в игра достатъчно време, за да покоси записалия прекрасен дебют Уесли Снайдер и да си изработи втори жълт картон.

Кошмарното първо полувреме за новия треньор на Милан Леонардо завърши с попадение на Майкон точно преди почивката след двойно подаване с Милито.

През второто полувреме Леонардо хвърли в игра Зеедорф, новото попълнение Клаас Ян Хунтелаар и Масимо Амброзини, който започна мача като резерва, въпреки че наследи капитанската лента след отказването на Паоло Малдини.

Тримата изглежда закрепиха положението на терена, но Деян Станкович направи 4:0 с удар от 25 метра. Милан пък изглеждаше по съвсем различен начин от играта си при победата с 2:1 над Сиена преди седмица./БЛИЦ

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ “А”, 2 КРЪГ
От събота
Бари – Болоня 0:0

 
Милан – Интер 0:4
0:1 Тиаго Мота (29), 0:2 Диего Милито (36-дузпа), 0:3 Майкон (45), 0:4 Деян Станкович (67)

ПРЕДСТОЯЩИ
В неделя, 30 август
19:00 часа Рома – Ювентус
 
21:45 часа Аталанта – Дженоа
 
21:45 часа Каляри – Сиена
 
21:45 часа Киево – Лацио
 
21:45 часа Фиорентина – Палермо
 
21:45 часа Наполи – Ливорно
 
21:45 часа Парма – Катания
 
21:45 часа Сампдория – Удинезе