Страхотен екшън се разиграл преди, по време и след двубоя в Северозападната В” група между Ботев (Козлодуй) и Гигант (Белене), за когото се състезава бившият ни елитен рефер Момчил Врайков.

Президентът на домакините се обадил на Врайков и искал да купи мача, като му давал 500 лева. Двубоят завършил наравно 1:1, а след края на срещата 5-6 футболисти от състава на Гигант (Белене) били бити на път към съблекалните.

“Част от нашия отбор се прибрахме в съблекалнята, но имаше момчета, които останаха на терена и бяха бити. Мачът се охраняваше от двама полицаи и трима частни охранители, които участваха сериозно в мелето. На терена нахлуха и над стотина фенове, които гледаха двубоя. Всичко обаче започна още преди мача. Обади ми се президентът на Ботев (Козлодуй) да продам мача. Каза, че ми дава 500 лева. След края на двубоя ми се обади още два пъти, заплаши ме, че ще ми счупи главата и краката и повече футбол няма да играя. Ще отида в полицията и ще подам жалба, за да извадят разпечатка, колко пъти този човек ме е търсил”, каза Врайков пред Канал 3.

Битите футболисти са с отоци, а едно от момчетата уринирало кръв след вандалското поведение на домакините.

“Срамувам се, че съм бил съдия. В момент от мача един от страничните рефери свири фаул, а главният извади червен картон на наш играч. Питах го, какво става, защо така свири, казах му, че ще изпратя запис в Зоналния съвет, а той ми отговори: “За какъв се мислиш, нали точно Георги Велинов (б.р. – шефът на Зоналния съвет) ми каза да свиря така. Главният съдия не знаеше къде се намира”, допълни Врайков.

“Не знам какво е описал делегатът в доклада. Той влезе в съблекалнята след мача, но бях толкова ядосан, че не знаех, че е делегат. Попита ни, дали всички са се прибрали от терена, а аз мислех, че е някой от състава на Козлодуй. Казах му, да не идват пролетта в Белене, а да си измислят причина, че им е счупен автобуса или нещо друго, че иначе ще стане война”, завърши бившият ни рефер./БЛИЦ