Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде обширна пресконференция преди утрешното гостуване на Литекс в Ловеч. На брифинга обаче бяха засегнати доста теми извън двубоя, като сред най-актуалните бяха загубата на “червените” от Миньор с 0:3 и слабата игра на отбора напоследък.

"Независимо какво става на и извън терена, мога да сажа, че разполагаме с много добър колектив. ЦСКА от години не е имал такъв колектив. Настроението е добро, момчетата тренираха, утре сме в добра кондиция, за да вземем това, което искаме. Не искам да говорим за неща извън терена и да правим сензации. Знам, че ще ме питате за барове, дискотеки и такива работи. За мен приоритет в момента е мачът с Литекс. След това имаме няколко свободни дни до срещата с Базел и тогава ще коментираме. Знам, прочетох, видях какво се пише в пресата. Ще се провери тази информация, ще се види какво е станало и тогава ще говорим”, коментира Любо информацията за поредната издънка на играчи из нощна София.

“Започваме от съблекалнята. Имало е дискусия, имало е спор след загубата от Миньор, това го уточних миналата седмица. Казали са каквото имат да си казват момчетата и всичко е наред. Трябва да се поскараме понякога, това е нормално. Случва се в абсолютно всички отбори. За мен това е нещо нормално и не е кой знае какво. Не е нещо, което да се коментира. На дневен ред стои пред нас утрешният мач, а не барове и т.н. Всичко е в реда на нормалното и на нещата, за обстановката в съблекалнята. Не видях да има последствие от споровете, всички тренирахме и бяхме заедно, така че всичко е наред.

Ако има доказателства, бих ги погледнал, прочел, изслушал. Но през главата ми не минават подобни схеми. Едно е да не играеш умишлено добре, друго е към този момент да не показваш, каквото можеш. Нормално е един отбор да е във форма, после да има спад, после пак да вдигне нивото. С оглед на това, че сме загубили един мач, не значи, че сме загубили шансовете си за спечелване на титлата. И през ум не ми е минавало, че някой може да не играе умишлено в даден мач. Разбира се, че питах момчетата след загубата от Миньор какво става. Трябва да си говорим. Приятелски ги попитах, дали не играят умишлено, трябва да открия причината за поражението. Те знаят, че аз съм достатъчно открит и искрен, така че и те каквото и да ми кажат, ще го приема.

Но срещу Миньор трябваше да вкараме положенията си. Създадохме 8-9 та дори и 10 положения. Дадоха ни дузпа, останахме с човек повече, е какво искаме повече. Да бяхме вкарали 5 от тези 10 положения или 4 и да бием. Тогава пак ще ни пляскат”, допълни още Пенев.

“Има много футболисти на ЦСКА, които са минали през клуба и в момента са трансферирани или преостъпени. Някои от тях ги наблюдавам, но няма да казвам кои. Наблюдавам тези, които все още могат да се върнат в ЦСКА. Колкото до Руменов, който ни вкара два гола, ако той отбележи и два на Черноморец, тогава ще му обърнем внимание. В ЦСКА трябва да дойдеш и да се стремиш във всяка една тренировка да играеш на максимално ниво и във всеки един мач да даваш максимум от себе си. Доста добре познавам футболистите с които разполагам и знам много добре кой какво може и какво не може”, каза още треньорът на “червените”.

На въпрос дали при евентуален провал в следващите няколко мача, може да напусне Пенев отговори: “В тази посока съм аблосюлто спокоен. Целите не само пред мен като треньор, а и пред ЦСКА, винаги са били да се преследва най-високата цел. Наясно съм обаче, че за 8 или 12 месеца няма да стане. Минимум 2 години ми е необходимо, за да се сглоби добър, сериозен отбор, равностойни футболисти, силни линии. Искам да водя поне 3-4 подготовки на тези момчета", завърши Пенев./БЛИЦ