Третодивизионният Лийдс шокира всички, побеждавайки с 1:0 Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд". Така Димитър Бербатов и съотборниците му се прощават с ФА Къп, отпадайки още в третия кръг на надпреварата. От 1984 година насам "червените дяволи" не бяха изхвърляни в толкова ранна фаза на турнира.

Срамът на селекцията на Сър Алекс Фъргюсън бе изгледан от 74 526 зрители, заели места в "Театъра на мечтите".

Бербо започна титуляр за домакините, игра пълни 90 минути, но така и не успя да се разпише във вратата на Лийдс. Единственото попадение в срещата реализира Джърмейн Бекфорд в 19-ата минута.

За по-малко от месец "червените дяволи" претърпяват втора загуба на "Олд Трафорд", след като на 12 декември бяха шамаросани и от Астън Вила - 0:1.

При днешното гостуване в Манчестър избраниците на Саймън Грейсън демонстрираха сърцата игра, особено в отбрана и не позволиха на именития си съперник да ги пробие. Малкото създадени голови ситуации за "червените дяволи" днес бяха пропилени от Уейн Рууни и Фабио Да Силва. Бербо пък на няколко пъти извежда свои съотборници на стрелкова позиция, но топката все не намираше целта.

Единственият случай, в който тя попадна в една от двете врати бе в 19-ата минута. Тогава Джърмейн Бекфорд овладя центрираната от Килкени топка и технично преодоля Томас Кушчак - 0:1. Това бе 20-ото попадение във всички надпревари за 26-годишния нападател от началото на сезона. /БЛИЦ

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИЙДС 0:1
0:1 Джърмейн Бекфорд (19)

Съставът на Манчестър Юнайтед: 29.Томас Кушчак, 2.Гари Невил, 15.Неманя Видич, 23.Джони Еванс, 20.Фабио Да Силва, 28.Дарън Гибсън, 8.Андерсон (69-7.Майкъл Оуен), 19.Дани Уелбек (57-25.Антонио Валенсия), 26.Габриел Обертан (57-11.Райън Гигс), 9.Димитър Бербатов, 10.Уейн Рууни