Африканският шампион Египет стартира защитата на трофея с победа с 3:1 над Нигерия в мач от Група “С” на купата на Африканските нации. Така тимът на Хасан Шехата започна атаката на рекордната трета поредна шампионска титла на Черния континент.

Нападателят на германския Хофенхайм Чинеду Обаси даде аванс на “суперорлите” в 12-ата минута, като попадението му бе в първата по-опасна атаката на неговия тим. Последваха няколко пропуска на играчите на Шайбу Амоду и това бе наказано от “фараоните”, които изравниха с гол на Емад Мотеаб в 34-ата минута.

В 54-ата минута капитанът на Египет Ахмед Хасан доведе до обрат в полза на своя тим, след като с удар извън наказателното поле и рикошет в Тайе Тайво изненада вратаря на Нигерия Винсънт Ениама.

Три минути преди края резервата Мохамед Гедо сложи край на мечтите на Нигерия за спечелването на поне точка в двубой, след като се разписа за 3:1 след асистенция на Емад Мотеаб. В добавеното време Гедо можеше да вкара и четвърти гол за Египет, но ударът му срещна гредата./БЛИЦ