Барселона разгроми с 4:0 Севиля в мач от 18-ия кръг на Примера дивисион. Успехът даде пет точки преднина на каталунците пред втория Реал (Мадрид). Лео Меси (85 и 90) вкара своите голове номер 100 и 101 за Барса само на 22 години и стана най-младият футболист на "синьо-червените" в юбилейния клуб. Преди него в мрежата на Палоп се разписаха Ескюде (49-автогол) и Педро Родригес (70).

Двата тима играха само преди три дни и каталунците преглътнаха първи горчив хап след отпадането за Купата на краля.

В 6-ата минута Златан Ибрахимович направи страхотен пропуск. Тиери Анри проби отляво и центрира по земя към Златан, който на три метра от празната врата стреля встрани. В 13-ата минута Тиери Анри беше изведен зад защитата, но излезлият извън наказателното поле Андрес Палоп блокира с гърди.

Последваха три положения пред капитана Карлес Пуйол, като най-чистото беше в 31-вата минута, когато след плонж не можа да порази Палоп. В 35-ата минута Иниеста обърна атаката надясно към Меси, който стреля технично, топката рикошира и едва беше избита от ветерана Палоп.

Втората част започна с мощен пробив на Аруна Коне, пробил отбраната на Барселона и спрян едва от Валдес. В 49-ата минута центриране отдясно на Алвеш намери Пике, който отклони, а Жулиен Ескюде нещастно засече в собствената врата - 1:0 за Барса. В 70-ата минута Шави подаде към резервата Педро, който копна хитро в обратния ъгъл на Палоп за 2:0. В 85-ата минута Лионел Меси вкара своя гол номер 100 за Барса. Алвеш центрира, Педро пропусна и Лео реализира по земя за 3:0.

В 90-ата минута Меси успя да вкара и 101-ия си гол с екипа на Барса, пускайки елегантно покрай Палоп след грешка на целия отбор на Севиля./БЛИЦ