Реал (Мадрид) записа трета загуба в Примера дивисион след 0:1 като гост на Атлетик Билбао. Единственото попадение падна още в 3-ата минута и бе дело на Йоренте. Гостите от Мадрид направиха много пропуски, а в герой за домакините се превърна вратарят Горка Ираисос. Още до 1-ата минута двете греди на Икер Касияс бяха разтресени. Шут на Гурпеги се отби от десния стълб на Икер, а при добавката Гайска Токеро имаше половин врата пред себе си, но също удари гредата. В третата минута напорът на Атлетик донесе голов резултат. След ъглов удар Ласана Диара отби лошо и Фернандо Йоренте с глава реализира за 1:0.

След гола гостите от "Бернабеу" тръгнаха напред в търсене на изравняване. В 11-ата минута коварен шут от 20 метра на Карим Бензема беше париран трудно от Ираисос. В 24-ата минута след центриране на Серхио Рамос и рикошет стражът на "лъвовете" почти легнал изби с мъка падащата топка. Десет минути по-късно получилият шанс за титулярна изява Бензема се пребори в наказателното поле и с хубав диагонален шут уцели страничната греда, а след отбиването Ираисос улови в последния момент.

Реал натисна в средата на второто полувреме. В 61-вата минута Кристиано Роналдо излезе сам срещу Горка, но би в тялото на стража. В 69-ата Кака шутира от въздуха, но отново Ираисос изби, а след това и улови топката. В 72-ата минута португалецът центрира към Кака, но бразилецът засече от шест метра над вратата. В 90-ата минута отново Роналдо би, но Горка за пореден път се справи./БЛИЦ