Камерун победи драматично Замбия с 3:2 в среща от Група "D" на турнира за Купата на Африканските нации и запази шансовете си за класиране в следващата фаза. Джереми вкара страхотен гол за Камерун в средата на второто полувреме.

Така Ето`о и компания излязоха на второ място в групата с 3 точки. Лидер е Габон с 4, Тунис е трети с 2, а на последното четвърто място е Замбия с 1 точка.

Замбия поведе в резултата в 10-ата минута. Капитанът на Камерун Ригоберт Сонг сгрешш, като игра нескопосано с глава след центриране на Феликс Катонго, обърка вратаря Карлос Камени и топката попадна в Якоб Муленга, който я насочи в мрежата за 1:0.

В 38-ата минута Замбия можеше да увеличи преднината си в резултата. Калаба стреля от фаул, вратарят на Камерун изби, но топката попадна в Кристофър Катонго, който стреля, но Камени отново спаси.

В 63-ата минута Муленга пропусна златен шанс да направи резултата 2:0 и това се оказа фатално за Замбия, тъй като само 5 минути по-късно Камерун стигна до равенството. Ветеранът Джереми се опита да спаси топката да не излезе в тъч, тя се насочи към вратата на Замбия и по някакъв начин успя да влезе в мрежата след катастрофална изява на стража Мвеене.

Окрилени от гола, камерунците бързо успяха да осъществят пълен обрат в мача. В 72-ата минута звездата на Интер Самуел Ето'о засече в мрежата чудесно центриране на Чои отдясно и Камерун поведе с 2:1. При гола на Ето'о обаче останаха сериозни съмнения за игра с ръка на опитния нападател.

Десет минути преди края Замбия получи правото да изпълни дузпа след нарушение на Камени срещу Муленга. Капитанът Кристофър Катонго не сгреши от бялата точка и Замбия изравни - 2:2.

В 86-ата минута след дълго центриране на Джереми резервата Мохамаду Идрису изпрати топката с глава в мрежата зад Мвеене и донесе победата на своя тим./БЛИЦ