Преобразеният отбор на Локомотив (Пловдив) не успя да вкара гол на Вихрен в първата контрола от зимната подготовка и за двата отбора, завършила 0:0. Проверката се игра в село Дамяница и бе изгледана на живо от новия собственик на "смърфовете" Коко Динев, който до скоро издържаше именно тима от Сандански. Компания на бизнесмена правеха Едуард Ераносян, Христо Бонев и Атанас Узунов.
Старши треньорът Наджи Шенсой пусна два различни състава за по едно полувреме. През първата част титуляри бяха: Акалски, Мечечиев, Бенгелюн, Гаджалов, Кюмюрджиев, Пума, Габор Ерош, Даксон, Кики, Здравко Лазаров и Борислав Хазуров.

"Черно-белите" имаха леко превъзходство и пропуснаха две-три удобни възможности за отбелязване на гол. Лазаров опита шут от фаул в 12-ата минута, но топката бе избита от вратаря Станев. Пет минути по-късно Даксон центрира от корнер и Борислав Хазуров пропусна да вкара с глава. В 30-ата минута Лазаров изскочи в чиста позиция, но си поведе силно топката и тя бе уловена от Станев. Вихрен също имаха възможност за гол в 14-ата минута, когато станалият шампион с Локо (Пд) Екундайо Джайеоба се засуети в малкия пеналт и Акалски изби с крак топката.

През второто полувреме Наджи Шенсой пусна следния състав: Църваришки, Валери Георгиев, Сечков, Радев, Йошев, Попов, Трифонов, Марчев, Чипев, Дембеле и Данов.

Четвърт час преди края Христиан Попов опита своя специалитет - шут от фаул, но би право в ръцете на вратаря. Следващата контрола на Локо (Пд) е в сряда срещу Септември (Симитли). /БЛИЦ