Гол на Йон Арне Рийзе с глава в 93-ата минута донесе успеха с 2:1 на Рома като гост на Ювентус в дербито от 21-ия кръг на Серия "А". Преди това легендите на двата клуба Алесандро Дел Пиеро и Франческо Тоти се бяха разписали. Десетката на Юве откри с великолепен гол от воле в 51-ата минута, а в 68-ата минута Тоти изравни от дузпа. В 83-ата минута Джанлуиджи Буфон бе изгонен с директен червен картон.

По този начин Рома вече има 38 точки и е на трета позиция, като дръпна с пет пред Юве. Кризата на "бианконерите" пък продължава - поражението бе осмо в калчото и тимът е на пета позиция. "Вълците" постигнаха едва осмия си успех в своята история срещу италианския гранд в Торино.

За последно това се случи през сезон 2001/2002 година, успехът бе и първи за Клаудио Раниери срещу бившия му тим. До този момент специалистът имаше едва три равенства от 12 мача срещу Юве.

Изравнителното попадение на Тоти също влезе в историята, като то е неговото 188-о в Серия "А", с което ветеранът се изравни на седма позиция във вечната класация на голмайсторите в Калчото с бившия му съперник от Лацио Джузепе Синьори. Освен това, досега 33-годишният играч не се бе разписвал нито веднъж във вратата на Юве при гостуване в Торино, а днешното му попадение беше общо десето в първенството за сезона.

Двубоят започна без Тоти на терена, след като при температура от минус шест градуса Раниери реши да не рискува с него. Още във втората минута обаче Лука Тони контузи прасеца на десния си крак и трябваше да напусне принудително терена. Така Франческо се появи в игра за първи път от месец без дори да е загрял.
Домакините от Юве поведоха в резултата чрез Дел Пиеро в 51-ата минута. В 63-ата минута левият бек на торинци Фабио Гросо извърши нарушение срещу Родриго Тадей в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за гостите. Тоти не сгреши от бялата точка - 1:1.

В 83-ата минута Рийзе бе изведен сам срещу вратаря Джанлуиджи Буфон, който го фаулира извън наказателното поле и видя червения цвят на картона. Наставникът на Юве Чиро Ферара смени Дел Пиеро с резервния страж Алексансдър Манингер, но в даденото от съдията добавено време Рийзе с глава нокаутира домакините и прати трите точки в Рим.

Това бе осма загуба в последните 12 мача на Ювентус във всички турнири, и трета поред като домакин в Серия "А"./БЛИЦ