Фаворитът за Купата на Африка Кот д`Ивоар отпадна от турнира едва на 1/4 финала, след като в поредния драматичен двубой от надпреварата загуби с 2:3 от Алжир след продължения.

Още в 4-ата минута Кот д`Ивоар стигна до попадения. Яя Туре опита да отправи удар по посока на вратата, който рикошира в защитник и стигна до непокрития Саломон Калу, който от близо не сгреши. В 40-ата минута Матмур от Алжир получи далечен пас, овладя великолепно и с много прецизен удар от границата на наказателното поле изравни за 1:1.

Заключителните минути на двубоя поднесоха страхотна драма. В 89-ата минута Кейта със страхотен удар заби втори гол за "оранжевите". Само минута по-късно обаче Белхадж центрира към Бугера и той отблизо отново възстанови равенството и прати мача в продължения.

Там късметът се усмихна на Алжир и още в 93-ата минута Зиани центрира в наказателното поле, Буаза бе оставен непокрит и отново с глава даде преднина на своя тим – 3:2. Алжирците имаха още куп положения и постоянно тормозеха защитата на Кот д`Ивоар, но така и не успяха да вкарат четвърто попадение. Минути преди края на второто продължение Коло Туре вкара напълно редовен гол, но страничният съдия вдигна флага за засада и попадението бе отменено./БЛИЦ