Южноафриканецът с култовото име Путко Мафани е гласен за шеф в южноафриканския Мамелъди Съндаунс, където треньор е Христо Стоичков. Майтап няма! Тъмнокожият господин се казва точно така - Putco Mafani. Той е спряган за директор на пресслужбата във футболния отбор, дръзнал да посегне към първото място в първенството Когато научил кой ще започва работа в Мамелъди, Камата едва не припаднал от смях и в типичния си стил се изцепил: “Какво е туй име, бре?! Путко Мафани. Ще го фана аз него! Майка му и баща му, ако знаеха как се превежда името му на български, едва ли щяха да го кръстят така!”

Основната задача на Путко ще бъде да води стабилна медийна политика и да брани Камата и футболистите му от атаките на местните журналисти. Както е известно, Ицата хич не тачи пишещите братя и назначението на опитния Мафани е добре-дошло за него. Двамата ще се съберат в екип и ще работят усилено относно новините, които клубът ще предоставя на медиите.  

Путко е роден в средата на 60-те години във Форт Бюфорт, провинция Кейп в Южна Африка. Той е бивш пресаташе на Кайзер Чийфс, където работи 8 години.

На 11 април 2001 година се случва една от най-големите трагедии в ЮАР – загиват 43 фенове, а 155 са ранени, след като привърженици се опитват да нахлуят на вече напълнен стадион. Мафани запазва самообладание и спасява стотици живота, за което впоследствие печели редица награди.

В момента Путко има собствена маркетингова и консултантска агенция и е част от екипа, който работи по домакинството на ЮАР за световното първенство това лято. Мафани е един от хората, който се опитва да издейства официално разрешение за ползване на традиционните южноафрикански тромпети – вувузелите по време на Мондиала. “Не забравяйте, че това не е голф или тенис, където трябва да се пази тишина. Така ще се опитаме да объркаме съперника”, аргументира се Путко Мафани.

"Човекът явно е доста известен в ЮАР. Но представяме си какво ще стане, ако нещо се сдърпат с наш Ицо. Тогава Стоичков ще употребява доста звучно името на южноафриканеца", коментират приближени на Камата.