Носителят на купата на Германия Вердер сложи край на двумесечното очакване на победа в Бундеслигата, след като тимът от Бремен се наложи с 2:1 над Херта в мач от 21 кръг.

Така „зелено-белите” сложиха край на серията си от 5 поредни загуби и се поздравиха с успех послучай 111-ият рожден ден на клуба, който бе в четвъртък.

Българският национал Валери Домовчийски игра пет минути при 14-ата загуба на Херта от началото на сезона. Той се появи на терена в 85-ата минута на мястото на Рафаел. Първата победа на Вердер от 21 ноември насам обаче не дойде никак лесно.

Халфът на германския национален отбор Марко Марин откри резултата в 66-ата минута, но две минути по-късно Теоранис Гекас изравни. Гръцкият национал е при берлинчани под наем от Байер (Леверкузен).

Тимът от Бремен стигна до успеха девет минути преди края на мача, когато перуанският национал Клаудио Писаро вкара осмият си гол от началото на сезона.

Въпреки победата Вердер остана на шесто място в класирането, но вече с 31 точки, на четири зад Хамбургер и на 13 от лидера Байер (Леверкузен)./БЛИЦ