Националният отбор на България ще бъде в 3 урна на жребия за европейските квалификации за първенството през 2012 година в Полша и Украйна. Церемонията започва в неделя от 13,00 часа българско време в Двореца на културата и науката във Варшава.

В нашата трета урна са още - Израел, Финландия, Норвегия, Ейре, Шотландия, Северна Ирландия, Австрия, Босна и Херцеговина, с които не може да се паднем в една група.

Отборите са разпределени по урни според коефициента им в ранглистата на УЕФА след приключване на квалификациите за световно първенство и с поставяне на настоящия европейски шампион автоматично в първа урна при отборите с най-добър коефициент.

Ще бъдат оформени 9 групи. 6 от тях ще бъдат с по 6 отбора, а останалите 3 групи ще бъдат с по 5 отбора. От деветте групи за европейското първенство ще се класират 14 отбора (9-те победителя в групите и най-добрият втори отбор (гледат се резултатите срещу първия, третия, четвъртия и петия отбор в групата). Останалите 8 отбора, класирали се на второ място в групите, ще играят бараж за определяне на последните 4 финалиста) плюс двата домакина – Полша и Украйна.

ПЪРВА УРНА:
Испания, Германия, Холандия, Италия, Англия, Хърватия, Португалия, Франция, Русия

ВТОРА УРНА:
Гърция, Чехия, Швеция, Швейцария, Сърбия, Турция, Дания, Словакия, Румъния

ТРЕТА УРНА:
Израел, БЪЛГАРИЯ, Финландия, Норвегия, Ейре, Шотландия, Северна Ирландия, Австрия, Босна и Херцеговина

ЧЕТВЪРТА УРНА:
Словения, Латвия, Унгария, Литва, Беларус, Белгия, Уелс, Македония, Кипър

ПЕТА УРНА:
Черна гора, Албания, Естония, Грузия, Молдова, Исландия, Армения, Казахстан, Лихтенщайн

ШЕСТА УРНА:
Азербайджан, Люксембург, Малта, Фарьорски острови, Андора, Сан Марино