Локо (Мездра) победи младежкия национален отбор на Сиера Леоне с 3:1 в среща от група “А” на турнира “Албена Къп 2010”. Двубоят бе нервен, а съдията показа общо три червени картона.

Още в 6-ата минута с гол от 35 метра Мохамед Мансари откри резултата за африканския тим. В 25-ата минута Димитър Петков от фаул изравни за 1:1. В 62-ата минута с много хубав удар отляво Анатоли Тодоров направи резултата на 2:1 в полза на Локо (Мездра).

След попадението треньорът на африканците Камара бе изгонен от рефера Димчо Радев за пореден протест срещу негово решение.

В 70-ата минута Анатоли Тодоров бе фаулиран грубо от Ба. Българинът посегна да ритне без топка африканеца в главата и Димчо Радев изгони и двамата с директни червени картони. В 81-ата и защитникът Абаз Камара бе изгонен след втори жълт картон.

Четири минути преди края Локомотив стигна до крайното 3:1 след хубав удар под гредата на Цветан Зарев.
В последния мач от другата група “Б” Берое победи с 1:0 младежкия национален отбор на България след гол на Дончо Атанасов в 6-ата минута.

Финалът на турнира ще се играе в неделя в Албена, а в него ще се срещнат Локомотив Мездра и Монтана. Монтанци завършиха на второ място в група “Б”, а първи са Берое. Старозагорци обаче отказаха да играят в неделя и напускат турнира./БЛИЦ