Футболната федерация на Кипър ще прекрати договора си с БФС за размяна на рефери, пише в. “Тема Спорт”. Причината за това е безобразно слабото съдийство на Христо Ристосков по време на мача Омония (Никозия) – АЕЛ (Лимасол) (4:0).

Арбитърът е отменил два гола на гостите и вбесил всички с неадекватните си отсъждания, които довели до масово недоволство в местната футболна централа. Кипърците били изпратили факс до “Иван Асен”, чрез който прекратяват отношенията си с БФС.

Преди два дни стана ясно, че Ристосков е трябвало да ръководи и дербито на Лимасол между АПОЕЛ и Аполон, но нарядът е отменен. Според в. “Меридиан Мач” по време на мача между Омония и АЕЛ фамозни грешки бил допуснал и страничният рефер Венци Гаврилов. Изданието твърди, че самото назначение на Гаврилов е скандално.

Асистентът не е успял да покрие физическите нормативи в Сливен преди няколко седмици и е трябвало да се яви на поправителен със своите колеги вчера. Той обаче държал изпита заедно с реферите от Зона София, като техният тест на практика има малко общо с международните съдии. По този на Венци Гаврилов е било позволено да си спести основната част от натоварванията./БЛИЦ