Интер направи равенство 1:1 при гостуването си на Палермо и е на път да загуби лидерството си в Серия “А”. Това може да стане, ако вторият Милан победи у дома Наполи. При успех на “Сан Сиро” росонерите ще изпреварят с една точка градския си съперник на върха в класирането.

Завръщането на Жозе Моуриньо на пейката след края на наказанието му от три мача даде криле на “нерадзурите” и Диего Милито откри резултата в 11-ата минута с мощен шут под гредата, като това бе 20-и гол за аржентинеца през сезона.

Радостта на шампионите обаче не трая дълго и Едисон Кавани върна попадението още в 23-ата минута. Голът бе изключително красив, като основна заслуга за това имаше Фабрицио Миколи, който проби отдясно и навърза двама защитници, преди да изведе уругваеца на стрелкова позиция.

До края на първото полувреме двата тима си размениха по още една голова ситуация. През втората част Интер владееше повече топката и сътвори хубави атаки. Близо до гола бе аржентинският бранител Валтер Самуел, който стреля с глава след ъглов удар, но не намери очертанията на вратата. Домакините отговаряха с бързи контри, като в няколко ситуации само лошият последен пас попречи на Кавани и Фабрицио Миколи да донесат успеха на Палермо./БЛИЦ