Реал Мадрид победи без никакви проблеми Валенсия в дербито от 33-ия кръг на Примера дивисион. След грешната стъпка на Барселона срещу Еспаньол (0:0), „кралския клуб” нямаше право на загуба на точки и постигна успех с 2:0.

Попаденията реализираха щатните голмайстори Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо. Двамата отбелязаха съответно 23-ия и 20-ия си гол за сезона.

В 25-ата минута Гути отне топката по лятото крило и намери отлично Игуаин пред наказателното поле. Аржентинецът пое с гръб към вратата и след като се обърна, с прецизен удар по земята в долния ляв ъгъл на вратата вкара за 1:0.

През втората част гостите от Валенсия имаха два отлични шанса, но и при двата удар топката срещна гредата. 15 минути преди края Давид Вия отправи страхотен удар, но вместо в мрежата, топката се спря в сглобката на вратата. Само три минути по-късно всичко в мача бе решено от Кристиано Роналдо. Португалецът се разписа почти на празна врата след отлична работа и хубав пас на Марсело отляво. Непокритият Роналдо нямаше никакви проблеми да се разпише от точката на дузпата.

Със спечелените три точки възпитаниците на Мануел Пелегрини отново стопиха преднината на Барселона на върха в подреждането. Разликата между двата отбора е само една точка в полза на каталунците./БЛИЦ