Сериозни решения ще чуят играчите на Локомотив (София) в четвъртък. Босът на клуба Николай Гигов е приготвил неприятни изненади за футболистите. БЛИЦ научи, че президентът ще съобщи за сериозни промени, като първата е, че той ще прехвърли голяма част от правомощията си на изпълнителния директор на “железничарите” Иво Тонев. Тоталният срив на Локо и отпадането от евротурнирите е накарало президентът да се отдръпне от отбора за в бъдеще, но ще продължи да дава пари. Гигов не се е вясвал на стадиона и не е контактувал с никого от отбора повече от седмица. След загубата от Черноморец с 0:1, която доведе до сътресения в “Надежда” клубният бос е в пълно неведение. Играчи и треньори се надяват Гигов да не се оттегли окончателно от издръжката на Локомотив, каквито слухове също се появиха.

Ще има промени и във финансирането. Със сигурност бюджетът на клуба ще бъде намален с около 30 процента. Това означава, че ще бъдат намалени значително заплатите и премиите през следващия сезон. БЛИЦ вече писа, че голяма част от играчите ще бъдат включени в трансферната листа и именно от продажби ще се разчита на попълване на хазната.

Почти сигурно няма да има треньорска смяна след края на сезона, тъй като Димитър Васев е евтин вариант пред ръководството./БЛИЦ