Рафаел Надал ще играе финал на “Ролан Гарос” след едногодишно прекъсване. Испанецът победи Юрген Мелцер с 6:2, 6:3, 7:6 на полуфинала и ще играе в мача за титлата без да е дал сет в турнира.


Коравият австриец игра добре в първите два сета, но така и не успя да затрудни бившия номер 1. В третият обаче нещата се развиха по друг начин. Рафа водеше с 5:4 и сервираше за спечелването на мача, но Мелцер проби, след което поведе с 6:5 и принуди Надал да вкара мача в тайбрек. Той протече равностойно, но испанецът го взе с 8:6 точки.

Така на “Ролан Гарос” се очертава интересен финал. Четирикратният победител (2005, 2006, 2007 и 2008-а) Надал ще играе с миналогодишния финалист Робин Сьодерлинг. Шведът е единственият тенисист успял да победи Краля на клея в Париж, като това се случи миналата година в осминафиналите, когато обаче Рафа имаше проблеми с контузия.

В петте има мача досега испанецът води с 3:2 победи, но загуби последните две срещи – на “Ролан Гарос” с 2:6, 7:6, 4:6, 6:7 и на финалите на АТП в края на годината – 4:6, 4:6./БЛИЦ

Всички резултати от турнира при мъжете тук

Всички резултати от турнира при жените тук