БЛИЦ предоставя на своите читатели поредната любопитна новина, свързана с трансферите на ЦСКА. Регионалното ирландско издание “Anglo-Celt” съобщава още във вчерашния си брой, че нападателят Килиан Шеридън е пред договор с българския ЦСКА. Вестникът се издава в родния град на Килиан - Каван. Роденият на 23 февруари 1989 година футболист има 11 мача за младежкия национален отбор на Ейре, като през всичките тези двубои той е бил капитан на тима. Шеридън е собственост на шотландския гранд Селтик, но през последните години е бил преотстъпван на Мъдъруел и английския Плимут. През тази пролет Килиан е играл под наем в Сейнт Джонстън, където отбелязва 8 гола в изиграните 16 мача.
Впечатляващ е ръстът на Шеридън – 196 см. За него се говори, че е господар в битките на втория етаж и играта с глава, а пласирането му е повече от впечатляващо.
Таранът има вече и два мача за “А” тима на Ейре. Дебютът му е в контролата с Парагвай (2:1), състояла се на 25 май тази година.
Шеридън е привлечен в Селтик още през лятото на 2006 година. На 21 октомври 2008 година той записва дебют в Шампионската лига срещу... Димитър Бербатов и Манчестър Юнайтед. Мачът в Селтик завършва 1:1.
Ако Шеридън премине в ЦСКА, той ще е най-интересното име в лятната селекция на “червените”. Другото такова е италианецът с швейцарски паспорт Давиде Кимиенто-Деде. Техничният халф игра до миналия сезон в Люцерн, където остави отлични впечатление с изявите си.
Всъщност за интереса на ЦСКА към Килиан Шеридън пише не само регионалния вестник “Anglo-Celt”, но и във форума на Селтик. Там фенове на шотландския гранд коментиран, че Килиан може да заиграе в отбора, откъдето Селтик привлече през 1999 година Стилиян Петров.