Легендарният Димитър Пенев официално стана почетен президент на ЦСКА. На церемонията присъстваха босовете на „армейците” Димитър Борисов и Иво Иванов, изпълнителният директор Венци Живков, спортно-техническият директор Емил Костадинов и капитанът на отбора Тодор Янчев.

Титлата почетен президент бе официално обявена от Венци Живков, който заяви: „Радваме се, че имаме такъв човек в клуба, защото знам, че по всяко време можем да разчитаме на него. Стигнахме единодушно до това решение и не се съмняваме, че това е правилен ход. Димитър Пенев е икона в историята на ЦСКА и ще продължи да бъде такъв”.

След като бе провъзгласен за почетен президент на любимия си клуб, Стратега благодари на ръководството за оказаната чест и заяви: „Това е голям ден за мен и моята фамилия. Винаги съм бил и ще бъда тук за ЦСКА, защото това е един клуб, който ми е дал изключително много, за което съм му много благодарен. Благодаря на всички, които дойдоха да ме уважат и да се надявам, че ще успея да помогна на ЦСКА в качеството си на почетен президент”.

Легендарният треньор се нарежда до светила като Франц Бекенбауер, който преди години стана почетен президент на Байерн, Йохан Кройф (Барселона), Алфредо ди Стефано (Реал Мадрид), Еузебио (Бенфика).

“ЦСКА си има президенти - г-н Борисов и г-н Иванов. Знаете, че в последните години се създават почетни председатели. Това са бивши футболисти, треньори. Те винаги са помагали на своя клуб. Това бе едно предложение към мен. Дадох своето съгласие, защото мога да помогна на своя клуб. Аз смятам, че имам доста работа във футбола, стига човек да си обича професията. Смятам, че първата най-важна роля имат треньорите и неговия екип, както и спортният директор. Аз ще бъда зад тях. Смятам, че това, което съм помагал до тук, ще продължа да го правя. Някои ще кажат, защо точно Пенев. Нека и други да заповядат, ако искат да помагат”, сподели още Стратега.