Шведът Робин Сьодерлинг се класира за четвъртфиналите на “Уимбълдън”, след като се наложи над испанеца Давид Ферер.
 
Поставеният под № 6 Сьодерлинг се наложи с 6:2, 5:7, 6:2, 3:6, 7:5 над деветия в схемата Ферер и за първи път в кариерата си ще бъде сред Топ 8 на турнира в “Ол Инглънд Клуб”.
 
Шведът, който нямаше загубен сет в първите си три мача, напради 61 непредизвикани грешки, докато испанецът направи едва 15.
 
Следващият съперник на Сьодерлинг, който игра финал на “Ролан Гарос” през последните две години, ще се изправи за място на полуфинала срещу победителя от мача между Рафаел Надал и Пол-Анри Матийо.
 
Британецът Анди Мъри също ще играе на четвъртфиналите на “Уимбълдън”, след като отупа американеца Сам Кюрей в три поредни сета – 7:6, 6:3, 6:4.
 
Мъри, който е поставен под № 4 в схемата на турнира, се нуждаеше от 2 часа, за да се класира за трета поредна година в Топ 8 на турнира.
 
Той е единственият в схемата при мъжете тенисист, който все още не е загубил сет на турнира. Мъри се опитва да стане първият британец от 1936 г., спечелил мъжката титла на сингъл на “Уимбълдън”.
 
Десетият в схемата Жо-Вилфред Цонга от Франция е препятствието пред Анди Мъри по пътя му към полуфиналите в “Ол Инглънд Клуб”./БЛИЦ