Красимир Балъков може да напусне Черноморец след новата серия скандали между Митко Събев и Денис Ершов. По-рано днес стана ясно, че финансовият благодетел на бургаския футболен клуб е освободен от съвета на директорите на “Петрол Холдинг”.  
 
В Бургас вече тръгнаха мрачни прогнози за бъдещето на суперамбициозния проект за развитие на Черноморец. Говори се за натрупани сериозни задължения към фирми-изпълнители, които не са разплатени от началото на 2010 година.
 
Строителството на широкорекламирания кампус „Гнездо на акули” е спряло до построяването на тренировъчните терени, а административната сграда е замряла на етап груб строеж.
 
Предстои да се проведе общо събрание на акционерите във футболния клуб и не е ясно дали новите силни хора в управата на „Петрол Холдинг” няма да поискат ревизия на изхарчените средства. За тях се твърди, че възлизат на 25 милиона лева за периода от две години.
 
След като научил за случващото се, Балъков признал пред свои близки, че умува за напускане. Със сигурност от Бургас си тръгва германецът Фреди Бобич, който заемаше поста изпълнителен директор.
 
“Балъков е в паника и не знае какво да прави и как да реагира. Той ще изчака развоя на събитията, но не е изключено да си събере багажа”, заявиха източници на БЛИЦ.