Новата звезда на Милан Златан Ибрахимович дебютира повече от зле за "росонерите". Шведският таран изигра 90 минути при загубата с 0:2 от Чезена в мач от втория кръг на Серия "А". Бившият играч на Барселона дори пропусна дузпа в 85-ата минута, след като нацели лявата греда на пазилия отлично вратар Франческо Антониоли. Завърналият се след 19 години в италианския елит отбор на Масимо Фикаденти изигра много добре тактически мача срещу звездите на миланския гранд, като постигна победата след голове на Ерйон Богдани (30) и Емануеле Джакерини (43).

На препълнения с близо 30 000 тифози стадион "Дино Мануци" домакините разчитаха на контраатаки и надхитриха именития си противник, за който дебют направи и Робиньо в 55-ата минута. Той замени другата бразилска суперзвезда Роналдиньо, а младият им сънародник Пато бе най-добрият в своя състав, но реферът Русо отмени по спорен начин два негови гола. Патока първо се разписа в 24-ата минута, но заради спорна засада попадението бе отменено, а през втората част се разписа отново, но този път му бе отсъден фаул за игра с ръка, която всъщност нямаше.

Вицешампионът Рома продължи с лошото си представяне през новия сезон. След като в първия кръг "джалоросите" не успяха да надвият новака Чезена на "Олимпико", тази вечер те бяха унизени с 1:5 при гостуването си на Каляри. В герой за домакините се превърна синът на легендата на Рома Бруно Конти - Даниеле, който вкара по прекрасен начин първия гол за Каляри, а след това бе в основата на дузпата, след която резултатът стана 2:1 и Рома остана с човек по-малко.

В 5-ата минута Тоти намери отлично с пета Жереми Менез, но ударът на френския атакуващ футболист бе избит от стража Микаел Агаци. Нещата се влошиха за "вълците" в осмата минута, когато Конти с чудесно воле от двайсетина метра не остави шансове на Жулио Серджо. По този начин Конти - младши развали настроението на своя баща Бруно, който в качеството си на спортно-технически директор на Рома се мусеше на скамейката до Клаудио Раниери. Римляните все пак намериха сили да изравнят. В 18-ата минута Даниеле Де Роси бе най-съсредоточен с глава след корнер и резултатът стана 1:1. В 23-ата минута отново бе ред Конти. Разбъркване в наказателното поле доведе топката в краката на халфа на Каляри, след което последва нарушение на Николас Бурдисо. Дузпата бе вкарана от Алесандро Матри, а защитникът на Рома получи директен червения картон.

Раниери веднага смени Тоти с по-малкия Бурдисо - Гийермо, с което стратегията на специалиста коренно се промени. Тук и мачът за Рома пропадна. В 38-ата минута Давиде Биондини залъга двама от гостите и качи топката на главата на Роберт Акуафреска, който веднага направи 3:1.

Секунди след почивката Каляри нанесе нов шамар по своя съперник - Матри с глава прониза вратаря на Рома за 4:1. Сардинците бяха близо до пети гол в 60-ата минута, но Матри и Акуафреска не се разбраха пред вратата на грохналите "вълци".

До края срещата се доиграваше, като в 87-ата минута резервата Анреа Лазари завърши контраатака на домакините, с което бе фиксирано крайното 5:1.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А", 2 КРЪГ
От 11 септември (събота)
1:0 Лусио (7), 1:1 Антонио Флоро Флорес (31), 2:1 Самуел Ето`о (67)
 
Каляри - Рома 5:1
1:0 Даниеле Конти (8), 1:1 Де Роси (18), 2:1 Матри (23-дузпа), 3:1 Акуафреска (38), 4:1 Матри (47), 5:1 Лазари (88)
 
Чезена - Милан 2:0
1:0 Богдани (31), 2:0 Джакерини (44)
 
На 12 септември (неделя) от 13:30 часа
Бреша - Палермо (ТВ +)
Баланс: 10 мача, 2 победи за Бреша, 5 равенства, 3 победи за Палермо
 
На 12 септември (неделя) от 16:00 часа
Катания – Парма (ТВ +)
Баланс: 6 мача, 2 победи за Катания, 3 равенства, 1 победа за Парма
 
Дженоа - Киево
Баланс: 4 мача, 2 победи за Дженоа, 1 равенство, 1 победа за Киево
 
Ювентус - Сампдория (Филм +)
Баланс: 106 мача, 50 победи за Ювентус, 34 равенства, 22 победи за Сампдория
 
Лацио - Болоня
Баланс: 110 мача, 39 победи за Лацио, 30 равенства, 41 победи за Болоня
 
Лече - Фиорентина
Баланс: 22 мача, 6 победи за Лече, 8 равенства, 8 победи за Фиорентина
 
На 12 септември (неделя) от 21:45 часа
Наполи - Бари
Баланс: 46 мача, 25 победи за Наполи, 12 равенства, 9 победи за Бари
 
*Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Серия "А".