Словакът Петер Велиц спечели 17-тия етап от колоездачната обиколка на Испания - 46 километра индивидуално бягане по часовник, а италианецът Винченцо Нибали е новият лидер в главното индивидуално класиране на "Ла Вуелта". Петер Велиц пробяга 46-те километра в околностите на Пенафиел (централната част на Испания) за 52 минути и 43 секунди. На второ място в етапа е Денис Меншов (Русия) - на 12 секунди след победителя, а трети е Фабиан Канчелара (Швейцария) - на 37 секунди.

С днешния си успех словакът Велиц се изкачи на третото място в главното индивидуално класиране. Досегашният лидер в главното индивидуално класиране, испанецът Хоаким Родригес претърпя пълен провал в индивидуалното бягане по часовник и не успя да се класира между първите 100 колоездачи в етапа. Така Родригес се смъкна на 5-о място в главното индивидуално класиране на 3 минути и 45 секунди след новия лидер Нибали.

След днешния етап Винченцо Нибали (Италия) е начело в главното индивидуално класиране с време 71 часа, 19 минути и 49 секунди, следван от Есегуиел Москуера (Испания) - на 39 секунди, Петер Велиц (Словакия) - на 2 минути, Франк Шлек (Люксембург) - на 3:44 минути, Хоаким Родригес (Испания) - на 3:45 минути, и други./БЛИЦ