Световният и европейски шампион Испания победи с 3:1 Литва в мач от Група “I” на квалификациите за Евро 2012. С два гола се отчете Фернандо Йоренте.
 
“Червените фурии” имаха проблем с пробиването на солидната защита на балтийците, но това все пак се случи в 47-ата минута, когато Йоренте вкара петия си гол за националния отбор. Той се разписа с глава след центриране на Серхио Рамос.
 
Седем минути по-късно литовците стигнаха до изравнителен гол. Дарвидас Шернас проби през центъра на защитата и би покрай Икер Касияс.
 
Само две минути след това Йоренте вкара втория си гол в мача. Той отново отбеляза с глава. Този път центрирането бе на Санти Касорла.
 
Десет минути преди края Испания вкара трети гол, който също бе реализиран с глава. Давид Силва отбеляза 10-ия си гол за националния отбор, засичайки центриране на Серхио Рамос от фаул.
 
“Червените фурии” са лидер в Група “I” на квалификациите за Евро 2012 с шест точки от два мача. Литва е на трето място с 4 точки. Със същия актив, но по-добра голова разлика, е и Шотландия, който загуби с 0:1 в Чехия./БЛИЦ