Франция се спаси от пореден резил и победи Румъния с 2:0 след голове в последните минути на мача. В герой за “петлите” се превърнаха резервите Лоик Реми и Йоан Гуркюф. Така тимът оглави класирането в група “D” с 6 точки, следват Беларус и Албания с по 5, Босна и Херцеговина с 3, Румъния с 2 и Люксембург с 1.

Франция имаше повече положения, а Румъния направи слаб мач. През първото полувреме с пропуски се отчетоха Флоран Малуда, а в 41-ата минута удар на Карим Бензема се отби от гредата.

Второто полувреме бе по-интересно, а и румънците се събудиха. В 47-ата минута Юго Льорис спаси опасен удар на Георге Флореску. В средата на второто полувреме пред вратата на Румъния се разрази истинска буря, но с няколко блестящи спасявания стражът на гостите Костел Пантилимон остави резултата непроменен. Първо изби в гредата шут на Матийо Валбуена, а след това и ударите на Бензема, Малуда и Самир Насри.

В 70-ата След бърза контраатака Кристиаян Сапунару уцели гредата от няколко метра. Така се стигна до 83-ата минута, когато Лоик Реми получи дълъг извеждащ пас от Ласана Диара и с хубав диагонален шут направи безпомощен Пантилимон. В 90-ата минута халфът на Лион Йоан Гуркюф зарадва бившия си наставник в Бордо Лоран Блан с точен удар за 2:0 след подаване на друга резерва - Дмитрий Пайе./БЛИЦ