Невиждан хаос предизвикаха феновете на Сърбия при гостуването на Италия. Евроквалификацията в Генуа бе прекратена след едва 7 минути игра при резултат 0:0.

Мачът трябваше да започне в 21:50 часа на стадион "Луиджи Ферарис", но стартира с 35 минути закъснение.

1600-те фенове на Сърбия провокираха полицаите и влязоха в схватка с тях пред стадиона. В резултат на сблъсъците има ранени запалянковци и униформени служители.

На загрявката преди мача пък титулярният вратар Владимир Стойкович бе уцелен с предмет от сръбски фенове и веднага бе откаран в болница. Наложи се мястото му да заеме резервата Желко Бъркич.  

Сръбските ултраси запалиха факли по време на представянето на двата отбора и започнаха да ги мятат по терена. След това извадиха албански знамена, които се готвиха да запалят в знак на политически протест.

Агитката от Сърбия продължи да вилнее, като разгневените ултраси блъскаха оградите. Главният рефер Крейг Томпсън от Шотландия прибра футболистите в тунела, за да може полицията да укроти феновете и след това играчите да излязат за мача. След около 35 минути закъснение срещата най-после започна, но се изиграха едва 7 минути, когато в близост до играчите падна бомбичка. Това принуди съдията да спре двубоя. След като се консултира с делегата и асистентите си Томпсън официално прекрати мача.

Очаква се УЕФА да присъди победа със служебното 3:0 за Италия.

Сръбските фенове пък са бесни на местната федерация. В западната ни съседка недолюбват президента на федерацията Томислав Караджич. Феновете не одобряват и решението за махането на Радомир Антич от треньорския пост и назначаването на Владимир Петрович./БЛИЦ