Милан победи Фиорентина у дома с 1:0 в мач от 13-ия кръг на италианската Серия “А”. Единственото попадение в двубоя отбеляза Златан Ибрахимович в последната минута на първото полувреме. Шведът укроти подаване на Тиаго Силва и с атрактивна задна ножица прониза Артур Боруц. Шведският таран се разписва в трети пореден мач от италианския шампионат, като в предния кръг реализира и единственото попадение за успеха в дербито с Интер с 1:0.

Огромен принос за победата на Милан има и вратарят Кристиан Абиати, който спаси няколко много опасни удара на футболисти на гостите. Върхът в изявите на стража бе няколко минути преди последния съдийски сигнал, когато парира изстрел на Адем Ляич от няколко метра. Срещата ще се запомни и със спорното съдийство. Реферът Антонио Дамато подмина по една дузпа и за двата отбора през второто полувреме. В края на мача бранителят на Фиорентина Пер Кролдруп бе изгонен за два жълти картона.

Победата бе четвърта поредна за Милан. След загубата от Ювентус на 30 октомври "червено-черните" се справиха последователно с Бари, Палермо, Интер и Фиорентина. След успеха Милан има актив от 29 точки от 13 мача и е лидер с четири точки пред втория Лацио, който гостува на Парма с Валери Божинов./БЛИЦ