Още един клуб е на път да прекрати участие в професионалния футбол. БЛИЦ разбра, че Ком-Миньор ще последва съдбата на фалиралия преди месеци Равда и почти сигурно няма да стартира през пролетта в Западната "Б" група.

Отборът от Берковица изпитва сериозни финансови затруднения, а строителният бос Васил Маринов не получавал помощ от никого.

"Вече трета година е сам, за което всички в Берковица трябва да му благодарят. Може би сме единственият клуб в България, който се издържа само от един човек. Г-н Маринов прави чудеса, за да го има отбора, но това ни е последна година. Може би няма да стартираме пролетния полусезон. Никой не помага. За 2010 година Общината ни отпусна едва 30 000 лева, които не стигат за нищо", заяви изпълнителният директор на Ком-Миньор Михаил Михайлов пред БЛИЦ.

Той допълни, че само съдийските такси за предстоящия 1/8-финал с Черно море са 3500 лева. "Това са много пари. И най-жалкото ще е, ако съдията опорочи мача. Надявам се да изненадаме Черно море и да ги отстраним от Купата на България", добави Михайлов, който смята, че на Марио Жардел никак няма да му е лесно в Берковица.

"Дано да дойде. Очакваме го с нетърпение. Топката обаче едва ли ще стигне до Марио Жардел, тъй като Росен Колев ще го опази", каза още Михайлов.

"Той, както и Дилян Колев са големи таланти. Искат да играят в големи отбори и сигурно ще ги продадем след края на полусезона", каза още Михаил Михайлов.

Ком-Миньор заеме предпоследното 11-о място във временното класиране на Западната "Б" група с едва 11 точки от 14 изиграни мача до момента. Треньор на тима от Берковица е Румил Жотев, който наскоро замени напусналия Красимир Манолов.

Опитният вратар на отбора Тодор Кючуков също си тръгва от Ком-Миньор през зимата.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ