Мишел Платини и Лукас Трекаричи нямат никакво намерение да се завърнат в ЦСКА. Те са поставили ултиматум – или ни продавате, или няма да ни видите повече. Двамата вече са отпътували за родните си места – нападателят за Бразилия, а халфът за Аржентина.
 
Официалната информация гласи, че Платини си е тръгнал по-рано заради семеен ангажимент, а Трекаричи е получил покана от юношеския национален отбор на Аржентина.
 
Техните мениджъри обаче са уведомили ръководството на ЦСКА, че футболистите не желаят повече да продължат кариерата си в българския тим и държат да им бъдат намерени нови отбори. Агентите на Платини и Трекаричи също действат по въпроса.
 
Двамата били недоволни най-вече от постоянното забавяне на парите и финансовата нестабилност в клуба. Лукас пък мрънкал, че изобщо не му дават шанс даже и като резерва.
 
“Платини и Трекаричи ще получат по-късно през деня по банков път парите си. Става въпрос за една заплата. Вярно, че има изоставане в плащанията, но все пак спазихме на думата си и преди Коледа плащаме на футболистите. Останалите трябва до края на деня да си вземат сумите на ръка. Става въпрос за тези, които са в България”, заявиха от ЦСКА.
 
“Ще направим всичко, за да задържим Лукас. Той има договор с нас. Платини също ще остане, ако не му намерим отбор. Всъщност, налице е интерес за Мишел и то сериозен”, контрираха от “Армията”.
 
Въпреки че се очаква плащане днес, още играчи са си стегнали багажите. Това са добре познатите ни Марко Еспозито, Кристиан Тибони и Уилям Тиеро. Тримата попаднаха в черния списък на Милен Радуканов, а за италианците още от два месеца се говори, че ще бъдат натирени от Борисовата градина.
 
“Те се смеят на тези приказки и най-нагло ни казаха: “Как ще ни гонят, като ние самите ще си тръгнем”, коментираха пред БЛИЦ съотборници на Еспозито и Тибони.  
 
Тибони играе под наем в ЦСКА, докато Еспозито е собственост на “червените”.